Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség
8000 Székesfehérvár, Lőcsei u. 27., edttsz@edttsz.hu, Bankszámlaszám: 72900037-10500295, Adószám: 18936977-1-07
Aktuális
Bemutatkozás
Tagszervezetek
Eseménynaptár
Észak-Dunántúli Kupa
Fotógaléria
Túrabeszámolók
Túramozgalmak
Linkek
Südy Péter
+36-20-913-62-24
sudy@tetete.hu

Horváth István
+36-20-325-52-10
vadrigo@freemail.hu

A „KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS” TÚRA KIÍRÁSA

1. A „Közép-dunántúli Piros” túra célja: hogy a túraútvonal bejárása során a résztvevők megismerjék a Közép-dunántúli Régió-t, a Bakony, a Vértes és a Gerecse kevésbé ismert tájait, nevezetességeit.
2. A túra irányítója: a Fejér-, Komárom-Esztergom-, és Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség és az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség közösen.
3. A túra útvonala: a füzet térképein feltüntetett nyomvonalon haladó, a Veszprém megyei Zirctől a Komárom-Esztergom megyei Piszke v.m.-ig húzódó, 290 km hosszúságú piros sávval jelzett turistaút.
4. Ellenőrzőpontok: a füzet térképein bélyegzővel jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.
5. A túra teljesítése: hatéves kortól bárki, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog, vagy sível (vegyesen is) teljesítheti. A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető.
6. A teljesítés igazolása: a füzet megfelelő helyére beütött bélyegzéssel és keltezéssel történik. Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni. Bélyegzési lehetőség hiányában az áthaladást bizonyító, igazolásul szolgáló jel v. felirat feljegyzése szükséges. Ezek hiányában a pontot és személyt együtt ábrázoló, felismerhető fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Egy-egy túraszakasz megszakításakor a befejezést és az újrakezdést is igazolni kell.
7. Díjazás: az útvonal végigjárása után az igazoló füzetet a területileg illetékes Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenőrzik, igazolják és a kitűző, ill. az emléklap kiadásáról intézkednek. Az illetékes megyei Természetbarát Szövetség a teljesítőkről nyilvántartást vezet.
A tájegységi útvonalszakasz teljesítője kitűzőt és emléklapot kap (átadása a megyei természetbarát találkozón történik).
A túra előírt teljes útvonalának teljesítője tűzzománc jelvényt és oklevelet kap (átadása a régiós természetbarát találkozón történik). A teljesítőkről az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség nyilvántartást vezet, és azt honlapján közzéteszi.
8. Egyebek: a túra útvonalát sem természetbarát szakosztályok, sem egyéb szervek, szervezetek, illetve egyének nem változtathatják meg. Az ilyen irányú javaslatokat, vagy igényeket az illetékes természetbarát szövetséghez kell eljuttatni.

TANÁCSOK A TÚRA TELJESÍTÉSÉHEZ

Bélyegezni azon a helyen (község, vasútállomás, turistaház, szálláshely, stb.) kell, ahol azt az igazoló füzet megfelelő bekeretezett rovata előírja.

Bélyegezésként elsősorban a túramozgalomhoz kiadott bélyegzők lenyomata, esetleg más túramozgalmaknak a „Közép-Dunántúli Piros” túrával azonos ellenőrzőpontjain található bélyegzői (Pl. Országos Kéktúra, Fejér Megye Természetjárója, stb.) használhatók. Megfelelő igazolás ezen kívül az adott útvonalszakaszokon rendezett teljesítménytúrák, egyéb természetbarát rendezvények bélyegzője, vagy bármilyen bélyegző lenyomata, amelyen az adott település (hely) neve szerepel, valamint a sorszámozott TKM bélyegzők is, ezen kívül a helyszínen készített fénykép. Dátum jelöléssel történhet a bélyegzés a vasútállomásokon és a postahivatalokban. A túrákra ajánlatos bélyegzőpárnát vinni magunkkal, mert a kihelyezett bélyegzők festékellátása folyamatosan nem biztosítható.

Az adott helyeken a bélyegzés lehetősége megállapodásban rendezett, ennek ellenére követelő módon sehol ne lépjünk fel.

Kérjük, hogy az esetleges útjelzési vagy egyéb problémákat az illetékes természetbarát szövetségnek pontos időpont és helymegjelöléssel haladéktalanul jelezzék. Köszönjük.

  © 2006-2016 Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség